PROJEKTAS „KŪRYBINIS PLENERAS SKIRTAS POETUI VYTAUTUI MAČERNIUI“

Jei lankysitės poeto gimtinėje – Šarnelėje, ten ant kalno, šalia jo pradžios mokyklos . prie pirmosios akmeninės vizijos pamatysite medinę knygą, o beržynėlyje, visai šalia jo kapo, metalinį kryžių. Dabar apie tai, kaip tie objektai ten atsirado. Buvo organizuojamos dienos stovyklos vaikams ir jaunimui, norėjusiems piešti, drožinėti, užsiimti kalvystės amatu ar lipdyti kartu su profesionaliais menininkais.

Projekto tikslas buvo paskatinti vaikus ir jaunimą sukurti meninius dirbinius, kuriuose atsispindėtų poeto V. Mačernio atminimas.

Kūrybinio plenero koordinatorius – menininkas Rimantas Laima išdrožė medinę knygą. Kūrybinio plenero koordinatorius – menininkas Egidijaus Sulinkis nukalė metalinį kryžių. Menininkas Jonas Tiknius, koordinavęs dailininkų grupę, nutapė Vytauto Mačernio portretus bei  interpretavo „Vizijas“. Poeto biustas meistro Augustino Kluodos darbas.

Sukurta 12 jaunimo ir profesionalių meistrų meno kūrinių. Viso plenere dalyvavo 26 jaunieji kūrėjai, kurie džiaugėsi suteikta galimybe pažinti meną, meno techniką ir galimybe bendrauti su profesionaliais kūrėjais.

Projektą finansavo Lietuvos kultūros ministerija, Šarnelės kaimo bendruomenė ir Vidmanto Jonikos paramos fondas.